joi, 31 ianuarie 2013

Subway ride

Acum cateva zile am mers cu metroul, si iata ce am invatat din aceasta calatorie:
- metroul are un miros specific, de fum, amestecat cu praf si cu miros de haine vechi;
- toata populatia Romaniei se hraneste cu covrigi: bunicii rontaie uscaturile prin proteza, copiii umbla cu ei in buzunarul rucsacului, corporatistii alearga cu o punga cu caserola de mancare intr-o mana si cu un covrig urias in alta; covrigarii afara, covrigarii inauntru, cozi uriase la toate. Mai lipsesc covrigariile de pe peron sau chiar din metrou. Care-i treaba cu covrigii astia?!?
- 90% dintre cei din metrou citesc Libertatea sau Ring; doar un domn mai in varsta citea Jurnalul National - un articol despre Ariel Sharon si coma lui de 7 ani. Jos palaria, Mister! (sau bereta, in cazul meu). 10% citesc carti;
- intotdeauna sunt prea putine scaune si prea multi oameni care doresc sa se aseze pe aceste scaune - e ca la jocul ala: Last one standing :-).
- se poate citi foarte bine si in picioare, chiar si atunci cand porti tocuri;
- cand la urcarea in metrou o fetita aluneca cu piciorul in spatiul dintre tren si peron, toti cei dinauntru se uita la ea ca oile, cei care urca in metrou o ocolesc sau o sar, asta in timp ce bunica ei (presupun) se chinuie sa o extraga din gaura respectiva cu o mana, pentru ca cealalta e incarca de plase. Eu imi scap cartea si o apuc de cealalta mana si reusim sa o ridicam si sa o tragem in tren (probabil in cateva zeci de secunde, dar atunci mi s-au parut zeci de minute), in timp ce in cap mi se desfasoara scenarii terifiante. Habar n-am daca usile alea au senzori sau daca metroul ar fi pornit cu ea prinsa acolo, si nici nu vreau sa ma gandesc la asta;
- daca la o iesire sunt 3 scari normale si una rulanta, 99% se bulucesc pe scara rulanta;
- 80% dintre calatorii cu metroul au incaltarile murdare de noroi uscat, chiar daca afara nu mai este de mult noroi. Hai sa ne curatam pantofii cand plecam de acasa, people! (ideal cand ajungem, de fapt).

Ca sa nu fiu inteleasa gresit, nu am nici o problema in a merge cu metroul - am mers 6 ani de zile numai cu mijlocul acesta de transport si cateodata e util (pe viscol, de exemplu). Doar ca mi s-au parut amuzante lucrurile pe care le-am impartasit mai sus (mai putin cel cu fetita).

Revin cu o reteta de cookies foarte sanatoase, numai buna de inlocuit covrigii aia oribili!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu