vineri, 30 noiembrie 2012

Vulgaritate

Sunt expusa la vulgaritate in fiecare zi. Nu stiu cum se face, insa rar trece o zi in care vulgul sa nu ma izbeasca cu violenta in fata.
Il vad pe strada, in tocuri facute franjuri si in pantofi murdari de noroi, in burtici bine dospite iesite de sub bluze lucioase si roz bombon, in bretele de sutien albe in zilele lor de glorie, dar care acum isi arata zambetul stirb si gri de sub bluze negre si fara forma. 
Il vad in zeci, sute de perechi de blue jeans in nuante nedefinite, tapetate cu zoaie, musai cu vedere la chiloti tanga care lasa un drum adanc intr-o pereche de fese proeminente.
Il vad in unghii lungi de plastic, tapetate in culori stridente, peste care stralucesc aplicatii grotesti, partial ciobite.
Il vad in claie de par soioase, lipite de capete care nu au mai facut cunostinta cu apa si samponul de saptamani intregi.
Il vad in fete imbacsite de sebum amestecat cu straturi de machiaj depus in straturi, zile la randul.
Il aud in gesturi zgomotoase, in vorbe mizerabile aruncate la fiecare alte doua cuvinte, intr-o limba romana atrofiata, chircita si maimutarita la maxim. Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt vreo puritana, I can handle o injuratura sau doua, insa sa nu poti formula o singura fraza fara sa pomenesti de pula si pizda mi se pare de-a dreptul o boala.
Il simt in mirosuri ieftine si stridente, sau si mai rau, in duhori repugnante de trup omenesc care nu a mai trecut pe la dus de zile intregi. Zilele trecute eram pe punctul de a lesina intr-un supermarket, cand o doamna la vreo 50 de ani, de altfel decent imbracata, a trecut pe langa mine.
Nu ma uit la televizor decat rar, si atunci mai mult la Discovery-uri, insa acum cateva zile eram intamplator la o prietena si TV-ul ei era pe un post de muzica romanesc. Protagonista era blonda, dolofana si alerga prin printr-o padure in chiloti. In scenele in care era cu fata purta cizme lungi de vinilin care strangulau fara mila pulpele grasoase. Am ras...am plans.
In Romania se consuma in medie un tub si 1/4 de pasta de dinti pe an pe cap de locuitor. Sapun probabil si mai putin. Cum facem sa popularizam niste reguli de igiena de baza? Cum facem sa ne educam tinerii in spiritul altor valori, decat cele pe care le vad zilnic in jurul lor?
Eu inca mai sper...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu